VIDEO-DEURINTERCOM
De slimme video-deurintercom arriveert in Singapore.

In twee weken tijd het video-deurintercomsysteem van 505 appartementen vernieuwen? Met Comelit is het mogelijk.

Een geavanceerd wooncomplex, gebaseerd op een infrastructuur die de 14 externe digitale deurstations en hun respectievelijke hightech toetsenborden verbindt met de 505 appartementen van het gebouw. Het heet The Clement Canopy en is een recent stedelijk woonproject van absoluut prestige in Singapore vanwege zijn innovatieve kenmerken. Gelegen in District 5 van de stad, het hart van de metropool en volledig omgeven door water en vegetatie, herbergt het gebouw – winnaar van drie Awards in 2019, waaronder de prijs voor het Beste Private Condominium Architectural Project – tal van gemeenschappelijke diensten en entertainmentfaciliteiten. bewoners, zoals een sportschool, drie zwembaden, tennisbanen, wellnessruimtes, een kinderspeeltuin en een clubhuis.

0

Torens

0

Plannen

0

Externe digitale deurstations

0

Luxe appartementen

Geavanceerde video-deurintercom, eenvoudig te installeren en gemakkelijk te gebruiken.

De hoofdrolspeler van het systeem is het ViP-video-intercomsysteem (Comelit IP-gebaseerde technologie), dat bestaat uit 14 Ikall digitale deurstations en 505 smartphone-app-licenties. Deze fungeren als video-deurintercom voor de appartementen. Het bijzondere van dit systeem, dat in feite een echte trend is in Singapore, is juist de afwezigheid van een fysieke video-deurintercom in de appartementen en het gebruik van de video-deurintercom die alleen functioneert op de smartphones van condominiumgebruikers. En dit allemaal dankzij de Comelit-app.

Met behulp van de Comelit-software genaamd ViP Manager kan de condominiumbeheerder zelfstandig gebruikers beheren, bijvoorbeeld nieuwe en oude flatgebouwen in- of uitschakelen of een gebruiker die zijn telefoon kwijt is tijdelijk opschorten.

Meer informatie over de Comelit app

Integratie op het hoogste niveau.

De Comelit App is geïntegreerd met een app van derden, genaamd Habitapp. Het is één van de meest verspreide apps op dit gebied voor het beheren van condominiumdiensten: van het besturen van uw slimme woning, het boeken van interne diensten tot het melden van problemen, storingen of inefficiënties; van het registreren van autokentekenplaten tot toegang tot gemeenschappelijke ruimtes. Via de app is het ook mogelijk om vrienden en familieleden uit te nodigen. Zij ontvangen via e-mail een QR-code die ze kunnen tonen bij de hoofdingang van het condominium, of ze hebben toegang tot een betalingsplatform voor het saldo van de condominiumkosten of de huur van een extra parkeerplaats.

De Comelit App is volledig geïntegreerd in Habitap, zodat ook video-intercomdiensten kunnen worden geïntegreerd: om deze reden kan de gebruiker video-intercomoproepen ontvangen in de Habitap-app-omgeving of vanuit de Habitapp-app de conciërgecentrale van Comelit bellen.

Het standpunt van de Comelit expert

«Vanuit installatieoogpunt “eindigt” het systeem in de beveiligingsruimte: aangezien er geen video-deurintercoms in de appartementen zijn, zijn er in feite geen verticale bedradingen die tot aan de verdiepingen lopen en is er geen apparaat in de staanders . Voor de eigenaar van het condominium is dit een enorm voordeel: enerzijds bespaart hij/zij economisch veel, zowel door het ontbreken van verticale bedrading als door het feit dat er geen mankracht nodig is op de verdiepingen en anderzijds heeft hij/zij een rendement in termen van marketing, omdat het het concept van smart home kan promoten. Dankzij het toegepaste systeem was het vanuit installatieoogpunt een uiterst eenvoudige ingreep, die slechts een paar weken duurde. Omdat er geen stijgleidingen of video-deurintercoms in de appartementen zijn, betrof de interventie uitsluitend de installatie van de deurstations in de lobby’s en het elektrische paneel in het managementkantoor, en dit is precies het voordeel van de oplossing die Comelit via de app voorstelt: het was in feite voldoende om een ​​bijeenkomst te organiseren met het personeel van het complex om de app-beheersoftware te illustreren en voor de rest was elke gebruiker autonoom wat betreft de installatie van de applicatie op smartphones».

 

Gianluca Ferretti – APAC Regio manager van Comelit