Hoe veilig zijn jouw gegevens? Wat gebeurt er met de grote hoeveelheid data die naar servers verstuurd wordt?

Dit zijn enkele van de vragen die je jezelf moet stellen voordat je een videobewakingssysteem kiest.

Meer dan ooit in dit tijdperk van de “Big Data” zijn cybersecurity en de bescherming van gevoelige gegevens actuele en belangrijke thema’s en vormen ze een steeds grotere zorg voor bedrijven en particulieren. In de afgelopen jaren zijn cyberaanvallen zelfs exponentieel toegenomen! Een groot deel van de beveiliging van publieke of particuliere infrastructuren is gebaseerd op camerabewakingssystemen. Het hacken van hun protocollen kunnen leiden tot ernstige gevolgen.

Daarom heeft Comelit zich ingezet om geavanceerder oplossingen te vinden die het standaard niveau van IT-beveiliging en gegevensbescherming verhoogt. Want de garantie dat elk gegeven, elke opgenomen videobeeld en elk geregistreerd gezicht werkelijk veilig wordt bewaard en verwerkt, is voor ons een kernwaarde. Wij hechten waarde aan de fysieke veiligheid van goederen en personen, maar ook en vooral aan de bescherming van gegevens: het is onze verantwoordelijkheid!

Onze naam als garantie voor de veiligheid van uw gegevens.

Er zijn verschillende landen die bepaalde camerabewakingssystemen fabrikanten van hun markt hebben geweerd, zoals de Verenigde Staten die, via sectie 889 van de John S.McCain National Defense Authorization Act, overheidscontractanten verbiedt de federale overheid te voorzien van apparatuur, systemen of diensten, met betrekking tot telecommunicatie of videobewaking (samen met hun essentiële componenten) geproduceerd of geleverd door enkele van de grootste fabrikanten en hun dochterondernemingen en gelieerde ondernemingen.

Door voor Comelit te kiezen, kies je voor een Italiaanse privéonderneming zonder staatsinmenging en zonder belang of verplichting om de gegevens die via onze servers zijn verzameld, aan derden te verstrekken. 

En wij gaan een stap verder!

De infrastructuur van onze cloud-server is ons eigendom en bevindt zich in Europa (in Frankfurt, een van Europa’s belangrijkste financiële centra en een belangrijk knooppunt voor datacenters) en wordt beheerd in samenwerking met ’s werelds grootste cloud provider: Amazon AWS (Amazon Web Services);

De componenten van de Comelit-producten voldoen aan de norm NDAA (ontdek meer over NDAA standaard) en GDPR;

Comelit camera’s en de videorecorders zijn ONVIF compliant (Open Network Video Interface Forum), waardoor de compatibiliteit met de producten van andere fabrikanten wordt gegarandeerd.

Bij Comelit zetten we ons continu in om onze systemen steeds veiliger te maken met steeds strengere protocollen.

We hebben geïnvesteerd in het bouwen van een geavanceerd Cloud Platform dat is ontworpen om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gegevens te beschermen. 

We hebben geïnvesteerd in het bouwen van een geavanceerd Cloud Platform dat is ontworpen om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gegevens te beschermen. 

• Vertrouwelijkheid: toegang tot gegevens mag alleen worden verleend aan degenen die echt bevoegd zijn.
• Integriteit: gegevens moeten bewaard blijven zonder te worden gemanipuleerd.
• Beschikbaarheid: dat wil zeggen dat de gegevens binnen de kortst mogelijke tijd toegankelijk en beschikbaar moeten zijn.

De veiligheid van ons platform wordt gegarandeerd door de implementatie van kunstmatige intelligentiesystemen die de activiteiten voortdurend monitoren, samen met een multiregionaal noodherstelsysteem dat de beschikbaarheid van gegevens garandeert, zelfs in het geval van onvoorziene gebeurtenissen. Om er zeker van te zijn dat er geen zwakheden in de infrastructuur zijn, wordt ons platform bovendien regelmatig getest. Als om welke reden dan ook de infrastructuur van Comelit beschadigd raakt, kan deze voor 99% automatisch worden herbouwd, waardoor tussenkomst en menselijke fouten tot een minimum worden beperkt.

Meer weten over hoe Comelit zich inzet op het gebied van Cyber Security?

Lees de speciale brochure 

Wij voldoen aan de hoogste veiligheids- en betrouwbaarheidsnormen inclusief  NDAA vereisten.

Meer informatie over deze norm?

Naleving Comelit aan NDAA