COMELIT IN 360°

Comelit in het extra luxe complex “Gli Scogli” in Chiavari.

Een 360-gradenintegratie waarbij alle door Comelit aangeboden systemen zijn betrokken: dit is de oplossing die is geselecteerd voor de luxueuze residentie aan de kust, gebouwd op de oude “Chiavari Shipyard”, gesloten in de verre jaren zeventig en nu weer stralend dankzij een nieuw innovatief concept. Het is ontworpen om rust en privacy voor de bewoners te garanderen, dit dankzij de keuze uit huisautomatiseringsoplossingen en systemen voor het beheren van het wooncomfort.

De keuze van de klant was gebaseerd op alle Comelit-families op basis van de ontwerpbehoeften en een betere bescherming van het hele complex. Bij het project, gecreëerd en uitgevoerd door het bedrijf Rewa Elettronica SNC, werd daarom ook gebruik gemaakt van de expertise en knowhow van experts uit verschillende Comelit-vestigingen die het werkteam in elke fase ondersteunden, van ontwerp tot implementatie, en uiteindelijk met hulp aan de installateur.

0

Gebouwen

0

Bedrijven

0

Exclusieve appartamenten

De waarde van luisteren naar de klant.

Een succesverhaal omdat we een compleet en efficiënt geïntegreerd antwoord konden bieden, perfect afgestemd op de behoeften van de klant. Betrouwbare kwaliteitsoplossingen gecombineerd met veel aandacht voor de wensen van de klant, waardoor het bedrijf een erkend referentiepunt is in de wereld van slimme gebouwen.

Het project was zeker een grote uitdaging vanuit het oogpunt van creatie, keuze en installatie van de producten, maar ook voor de positionering in de markt die deze installatie ons wist te geven.

De geïnstalleerde oplossingen.

Daarom hebben we een IP video-deurintercomsysteem gecreëerd. Het bestaat uit het 3one6 Touch audio/video-drukknop deurstation gecombineerd met de conciërgecentrale, en 60 IKALL-deurstations met alleen audio. Deze zijn geplaatst bij de ingang van elk individueel appartement. Vervolgens werd in elk van de woonoplossingen een huisautomatiseringssysteem geïnstalleerd, compleet met alle beschikbare functies. dit kan worden beheerd via de Icona Manager supervisor, die tevens fungeert als video-deurintercom. Het interieur van elke woning wordt bewaakt door het inbraakbeveiligingssysteem met Vedo-centrales en de minidome-camera’s. Deze zijn boven elke toegangsdeur geplaatst. Dit allemaal binnen handbereik van jouw smartphone dankzij de Comelit-app die een uniform beheer van alle Comelit-systemen mogelijk maakt.

Om de veiligheid van de openbare ruimtes van het condominium te garanderen, is er een CCTV-systeem geïnstalleerd dat alle gemeenschappelijke ruimtes bestrijkt. Dit gaat samen met een gas- en rookdetectiesysteem en een toegangscontrolesysteem dat toezicht houdt op elke individuele garage.

Wij zijn begonnen met het idee om een ​​eenvoudige IP-video-intercom te installeren en hebben uiteindelijk een project gecreëerd waarbij alle Comelit-productfamilies in het veld betrokken waren. Toegangscontrole, IP-video-intercoms verbonden met internet voor beheer op afstand via de app, domotica met integratie van anti-inbraaksystemen en CCTV hebben een complete en totaal geïntegreerde oplossing voor het hele complex opgeleverd, waardoor maximale prestaties uit alle systemen worden verkregen.

Luigi Mondelli en Massimo Bossi, technisch afdelingsmanager – Comelit Group