NEDERLAND

Mannen- én vrouwenwerk.

“Hoe gaat dat dan, werken met alleen maar mannen?” vroeg mijn buurvrouw een aantal weken geleden. Ik vind het vreemd dat veel mensen mij deze vraag stellen. Inmiddels werk ik al een aantal jaren bij Comelit en zit ik uitstekend op mijn plek.

 

Ik vind het moeilijk om antwoord te geven op die vreemde vraag. Mijn collega’s behandelen mij niet als vrouw en ik behandel hen niet als mannen. We zijn collega’s, hebben plezier met elkaar en weten ook wat we aan elkaar hebben. Werkdruk voel ik zelden, want we helpen elkaar wanneer dat nodig is.

 

Een vrouw tussen alleen maar mannen? Dat wist ik van tevoren…

Ik wist het al toen ik met mijn opleiding elektrotechniek begon en het werd helemaal duidelijk toen ik in Tilburg een opleiding werkbouwkunde startte. Tegen de tijd dat ik stage ging lopen bij de Koninklijke Luchtmacht om de te sleutelen aan F16’s en helikopters, dacht ik er niet eens meer over na. Met straalmotoren werken en offertes calculeren voor rvs-behuizingen; ik wist dat ik voor een groot deel met alleen maar mannen zou werken. En ja: ik wist het ook toen ik bij Comelit begon als Technisch Commercieel medewerker.

Dagelijks help ik monteurs met vragen en geef ik ze technisch advies. Niemand vindt het raar om door een vrouw geholpen te worden. Het contact dat ik heb met klanten en collega’s is erg prettig en helemaal niet vreemd omdat ik toevallig een vrouw ben.

We leven in 2023, dan is het toch normaal dat óók vrouwen dit soort banen hebben? Het zorgt voor afwisseling en flexibiliteit, wat het werken alleen maar leuker maakt.

De afwisseling binnen mijn werk is uitdagend. Comelit is een snelgroeiend bedrijf: innovatief, creatief en sociaal. De perfecte plek voor een vrouw zoals ik. Het familiegevoel tussen collega’s is ongekend. Geen haat en nijd, alleen hulp en samenwerking.

En hoe dat gaat tussen alleen maar mannen? Fantastisch! We respecteren elkaar, omdat we weten wat we kunnen. With You. Always.